Pestki arbuza Chumak, opakowanie 50 g




≈ 0,88 zł
The originator company: Dnipropetrovsk research station of IOB of the National Academy of Sciences
Ripening period, days: 85–95, medium ripe.
Fruit weight, kg: 2.8–4.0 (individuals up to 5.0–6.0).
Fruit shape: round.
Yield, t/ha: 36.0–40.0.
Fruit color: white.
Pattern: light green wide spiky stripes.
Color of pulp: pink.
Chemical composition of crumb: content of dry soluble matter - 10.4%, total sugar - 7.5%, vitamin C - 8.4 mg%.
Disease resistance: relatively resistant.
Features: highly resistant to sunburn, over-ripening and maceration of pulp; high transportability and portability (up to two months); high taste qualities (4.8–5.0 points).
Packaging: 50 g.
Video review: pokaż kontakty
marriage
Model: Chumak
Компания оригинатор: Днепропетровская опытная станция ИОБ НААН
Срок созревания, суток: 85–95, среднеспелый.
Масса плода, кг: 2,8–4,0 (отдельно до 5,0–6,0).
Форма плода: округлая.
Урожайность, т/га: 36,0–40,0.
Окрас плода: белый.
Узор: светло-салатовые широкие шиповатые полосы.
Окрас мякоти: розовый.
Химический состав мякоти: содержание сухого растворимого вещества – 10,4%, общего сахара – 7,5%, витамина С – 8,4 мг%.
Устойчивость к болезням: относительно устойчив.
Особенности: высокоустойчив к солнечным ожогам, перезреванию и мацерации мякоти; высокая транспортабельность и лежкость (до двух месяцев); высокие вкусовые качества (4,8-5,0 балла).
Фасовка: 50 г.
Видеообзор: pokaż kontakty
ождение.
Модель: Чумак
Компанія оригінатор: Дніпропетровська дослідна станція ІОБ НААН
Термін дозрівання, діб: 85–95, середньостиглий.
Маса плоду, кг: 2,8–4,0 (окремі до 5,0–6,0).
Форма плоду: округла.
Урожайність, т/га: 36,0–40,0.
Забарвлення плоду: біле.
Візерунок: світло-салатові широкі шипуваті смуги.
Забарвлення м’якуша: рожевий.
Хімічний склад м’якуша: вміст сухої розчинної речовини – 10,4%, загального цукру – 7,5%, вітаміну С – 8,4 мг%.
Стійкість до хвороб: відносно стійкий.
Особливості: високостійкий до сонячних опіків, перезрівання та мацерації м’якуша; висока транспортабельність і лежкість (до двох місяців); високі смакові якості (4,8–5,0 бали).
Фасовка: 50 г.
Відеоогляд: pokaż kontakty
ождение.
Модель: Чумак
Jeśli zdecydowałeś się na zakup pojazdu w niskiej cenie, upewnij się że konwersujesz z prawdziwym dealerem. Dowiedz się czegoś więcej o właścicielu pojazdu. Jeden ze sposobów oszustwa – podać się za realnie istniejącą firmę. Gdy podejrzewasz oszustwo, zgłaszaj je w formularzu kontaktowym dla przeprowadzenia dodatkowej kontroli.
Zanim dokonasz zakupu, uważnie zapoznaj się z kilkoma ofertami sprzedaży, aby poznać średnią wartość wybranego modelu. Jeśli cena wybranej przez Ciebie oferty jest znacznie niższa od analogicznych ogłoszeń, warto się zastanowić. Znacząca różnica w cenie może świadczyć o ukrytych defektach lub o próbie oszustwa przez sprzedającego.
Nie kupuj pojazdu, którego cena znacznie różni się od średniej ceny za analogiczny sprzęt.
Nie zgadzaj się na płacenie zadatku za towar. W razie wątpliwości nie bój się pytać o szczegóły dotyczące ogłoszenia, poprosić o dodatkowe zdjęcia i dokumenty pojazdu. Sprawdzaj ich poprawność i zadawaj dodatkowe pytania.
Najbardziej rozpowszechniony typ oszustwa. Nieuczciwi sprzedawcy mogą prosić o wpłatę zadatku dla "rezerwacji" twojego prawa na zakup pojazdu. W ten sposób oszuści gromadzą duże kwoty i znikają, przestają odbierać telefon.
- Transfer zadatku na kartę
- Nie wpłacaj zadatku bez dokumentów, które miały by potwierdzić przekazanie środków, jeśli podczas współpracy sprzedający wzbudza podejrzenia.
- Transfer na konto "zaufanej osoby"
- Podobna prośba powinna wzbudzić podejrzenia, prawdopodobnie konwersujesz z oszustem.
- Transfer na konto firmy o podobnej nazwie
- Bądź czujny, oszuści mogą maskować się pod znane firmy, wprowadzając nieznaczne zmiany do nazwy. Nie przesyłaj środków jeśli nazwa firmy wzbudza podejrzenia.
- Podstawienie własnych danych do przelewu w fakturze realnej firmy
- Zanim zrealizujesz płatność, upewnij się o prawdziwości podanych danych do przelewu i czy na pewno należą do tej firmy.
Kontakt do sprzedającego

